Scroll Top

Quick scan Energie Provincie Drenthe

tools

Quick scan Energie Provincie Drenthe

Sinds 1993 maakt energiebesparing al een onderdeel uit van de Wet Milieubeheer. En vanaf 2017 is energiezorg – in de vorm van naleving van de Erkende Maatregelen Lijst (EML) – expliciet opgenomen in het Activiteitenbesluit, de milieuwetgeving waar verreweg het grootste gedeelte van de bedrijven uit onze sector onder valt (type A- en B-inrichting). 

Maar ook zonder de wettelijke druk tot energiebesparing, nemen steeds meer ondernemers hun verantwoordelijkheid in duurzaam produceren. Toch is het niet voor alle ondernemers even makkelijk om adequaat aan de slag te gaan, vanwege hun achterstand in kennis en tijd.

Het KVGO – de werkgeversorganisatie van de grafische sector – heeft voor haar leden in de provincie Drenthe subsidie aangevraagd, waardoor 8 bedrijven met overheidsgeld een energieonderzoek kunnen laten uitvoeren. Het energiesubsidieproject loopt van 01-07-2018 t/m medio 2020. Dit in verband met de wijziging aanpak rond de Informatieplicht en COVID-19.

Wilt u weten vaar U staat? Doe de energiescan! Klik hier.

 

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.